Maradjon kapcsolatban - Hallókészülékek,telefonhívások és hangátjátszás

Publikálva: 2020.05.05.

A legutóbbi blogposztunkban a hallássérüléstől való félelemről beszéltünk/írtunk, és arról, hogy a techhnológia fejlődésével folyamatosan változnak a hallókészülékekkel szemben támasztott elvárások. Ennek nyomán most a hangátjátszásról szeretnénk bővebben beszélni.

Amikor halláscsökkenésről van szó, az érintett személy gyakran később veszi észre, hogy fennáll ez az állapot, és később kér segítséget is. A hallássérülés kialakulása és a hallókészülékes ellátás közötti átmeneti időszakban sokan érzik szociálisan elszigetelve magukat – mintha nem tudnák követni a társalgást a családi összejöveteleken, ezért nem is vesznek részt rajta.

Ez a legtöbb esetben megoldható egy pár modern hallókészülék segítségével, mellyel aktívan részt tudnak venni a társalgásban. De az izoláció érzése nem csak a szemtől szembeni beszélgetésekhez köthető. Az életminőség szempontjából egyre fontosabbá válik az, hogy távolról is hallhassuk és láthassuk a számunkra fontos személyeket.

 Ez a hallókészülékes emberek számára ugyanolyan fontos. Szinte mindenkinek van olyan szerette, ismerőse, akikkel telefonon, vagy pl. applikáción (WhatsApp) keresztül tudnak beszélgetni, legjellemzőbb módon ez a Skype és a FaceTime.

Még az ép hallók számára is kihívást jelenthet a telefon- és a videohívások tisztán hallása. A gyenge térerő és a hívásmegszakítások általános kellemetlenségek, és a hallássérült személyek számára túl nagy problémát okoz a gyenge hangminőség vagy egy nem megfelelő telefonos integráció. Ezért van szükségük olyan hallókészülékekre, amelyek tökéletesen működnek mind a hagyományos, mind pedig a mai okostelefonokkal.

A hallókészülékek három csoportba sorolhatók:

  • hallókészülékek, melyek nem képesek zene és telefonhívások átjátszására
  • hallókészülékek, melyek képesek pl. a csengő, a TV és a telefon hangjainak átvitelére speciális kiegészítő eszközökön keresztül
  • hallókészülékek, melyek a kiegészítő eszközökön túl közvetlenül tudnak csatlakozni az okostelefonokhoz, és annak minden hangját képesek közvetíteni

Az utolsó csoportra jellemző a telefonos integráció, mely által a felhasználó képes módosítani a hallókészülék széles skálán mozgó funkcióit, ideértve a telefonhívásokat is.

Kifejezetten fontos szempont, hogy a hallókészülékek hogyan kezelik az átviteli hangminőséget, illetve hogy a hallókészüléket viselő személy mindkét hallókészülékéből hallja a telefonbeszélgetést – vagy csak az egyikből. A legutolsó dolog, amire a halókészüléket viselő személynek szüksége van, az a gyenge, szakadozó hangminőség, ami plusz mentális terhelést jelent számukra.

Ezért a legjobb új hallókészülékeket arra tervezik, hogy a telefonbeszélgetés hangátvitelét kiváló minőségben tudják bonyolítani – mindkét hallókészülékbe, egyszerre. Ez egy teljesebb, sokkal természetesebb hangélményt és könnyed hallást biztosít viselőjének.

A hallókészülékek új korszakba léptek, a konnektivitás korszakába. A technológia fejlődésével viselőik egyre több mindent tudnak átélni, megtapasztalni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérdése vagy véleménye van? Kérjük, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Vegye fel velünk a kapcsolatot

Válasszon országot/régiót

WSAudiology-H Kft.

1196 Budapest

Petőfi utca 75

Tel: +(36) 1/348 - 0550


info@widex.hu