Mit jelent a tinnitus?

Senki más nem hallja, csak Ön, megállás nélkül.  Ez egy sípoló, zümmögő, búgó, sustorgó vagy bármilyen idegesítő zaj, ami állandóan a fülében szól, és nagyon zavaró.

TUDJON MEG TÖBBET A FÜLZÚGÁS (TINNITUS) KEZELÉSÉRŐL
HONNAN JÖN EZ A HANG, AMIT A FÜLEMBEN HALLOK?
Önnek valószínűleg tinnitusa van. Ez nem egy betegség, hanem egy tünet, ami számos okra vezethető vissza. Amit hall, az az idegrendszer vagy az agy által generált hang.

Amikor valakinek halláscsökkenése van, az agy gyakran túlkompenzál egy saját "háttérzaj" generálásával. A legtöbb tinnitusban szenvedő embernek van egy ezzel összekapcsolható idegi halláscsökkenése. A tinnitus bizonyos formái összefüggésbe hozhatók a fülhöz közeli izommozgásokkal és az arc és nyak keringési problémáival is. Önmagában azonban a tinnitus nem tekinthető egy súlyos egészségügyi probléma jelének.
Rengeteg dolog okozhat tinnitust, de a leggyakoribb ok a hangos zaj, ami a belső fül érzékeny sejtjeit károsítja.  Ezen kívül a stressz, az öregedés, a magas vérnyomás és még a nagy mennyiségű fülzsír is kiválthat tinnitust, akárcsak a túlzott aspirin és non-szteroid gyulladáscsökkentők használata, az antibiotikumok, az alkohol és kávéfogyasztás. 
A fülzúgás kezelése leggyakrabban egy erősített hanggal történik.  A hallókészülék hangja, a zene vagy egy kellemes hangot keltő zajgenerátor képes minimalizálni a fejben lévő zúgás és a környezet közti különbséget.  A Widex egyedülálló Zen terápiás módszere tanácsadáson, hangerősítésen, kellemes fraktálhangokon és relaxációs gyakorlatokon alapszik.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérdése vagy véleménye van? Kérjük, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Vegye fel velünk a kapcsolatot

Válasszon országot/régiót

WSAudiology-H Kft.

1196 Budapest

Petőfi utca 75

Tel: +(36) 1/348 - 0550


info@widex.hu