DISZKRIMINÁCIÓS VESZTESÉG

Hallja, de nem érti, mit mondanak.
Mi a diszkriminációs veszteség?
A halláscsökkenés nem csupán annyit jelent, hogy nem hallunk jól. Vannak, akinek komoly nehézséget okoz egy szűk frekvenciatartományban lévő hangok meghallása. Ez vezethet az ún. "diszkriminációs veszteséghez", hallja, de nem érti az elhangzottakat.

A szavak elkülönítésének nehézsége
A diszkriminációs veszteség azt jelenti, hogy bizonyos beszédhangokat a fül és az agy nem érzékel, nehezítve ezzel a szavak és a beszédhangok megkülönböztetését.

Beszédértés
Az Ön hallásgondozó szakembere beszédértés vizsgálatot is végez, hogy kiderítse van-e Önnek diszkriminációs vesztesége. A helyesen visszamondott teszt szavak százalékos értéke fogja adni a "beszédértési pontszámot". Ez mutatja meg, hogy a mért érték hol szerepel a 100%-os normál értékhez képest.

Bizonytalanság
Amikor képtelenek vagyunk azonosítani vagy eltalálni a szavakat, az saját hallási képességünkbe vetett hitünket ingathatja meg. Ez a bizonytalanság vezethet oda, hogy a halláscsökkenéssel élő emberek elszigetelődhetnek, és mentálisan képtelenné válnak megmaradt hallásuk használására.

Online hallásteszt

Online hallástesztünk elvégzése nagyon könnyű. Mindössze annyit kell tennie, hogy válaszol 5 egyszerű kérdésre és meghallgat pár teszthangot. Eredményét azonnal megtudhatja.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérdése vagy véleménye van? Kérjük, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Vegye fel velünk a kapcsolatot

Válasszon országot/régiót

WSAudiology-H Kft.

1196 Budapest

Petőfi utca 75

Tel: +(36) 1/348 - 0550


info@widex.hu