MIT JELENT AZ EGYOLDALI HALLÁSCSÖKKENÉS?

Az egyik fülön történő halláscsökkenést más néven egyoldali siketségnek is nevezzük, vagy egyszerűen SSD-nek rövidítjük (Single Sided Deafness angol kifejezés után). Ez egy olyan állapot, mely során az egyik fülön jelentős vagy teljes halláscsökkenés tapasztalható.
Amennyiben egyoldali halláscsökkenése van, olyan eszközre lehet szüksége, ami a hangot a siket fül felől a másik fülön lévő készülékbe továbbítja.
Az egyoldali halláscsökkenés tünetei
Az egyoldali halláscsökkenés tünetei változatosak lehetnek, de legtöbbször a hangforrás meghatározásának nehézsége fordul elő. Például nehézséget okoz meghatározni, hogy milyen irányból szólt valaki, amikor a siket fül felől érkezik a hang. Előfordul, hogy kimarad a beszélgetésekből vagy nehezére esik kommunikálni bizonyos helyzetkben.
Az egyoldali halláscsökkenés okai
Az egyoldali halláscsökkenés számos okra vezethető vissza, mint például:
  • Hirtelen halláscsökkenés

  • A fül fizikai károsodása

  • A hallóidegre nehezedő nyomás

  • Belső fül probléma, beleértve a fertőzéseket (vírusos vagy bakteriális)

  • Betegségek, mint a kanyaró, mumpsz és agyhártyagyulladás

Online hallásteszt

Online hallástesztünk elvégzése nagyon könnyű. Mindössze annyit kell tennie, hogy válaszol 5 egyszerű kérdésre és meghallgat pár teszthangot. Eredményét azonnal megtudhatja.

A CROS HALLÓKÉSZÜLÉKEK SEGÍTHETNEK

A hallókészülékek nagy mértékben segíthetik azokat, akik egyoldali halláscsökkenéssel élnek.

Azt a hallókészüléket, amely a siket fül felől érkező hangot felveszi, és a jobban halló fülön lévő készülékbe továbbítja, CROS készüléknek nevezzük. A CROS megoldás segítségével siket oldalról érkező hangok is hallhatóvá válnak. Ez különöen nagy segítség olyan kihívást jelentő helyzetekben, amikor a beszélgetés egy zajos szobában, autóban vagy csoportban történik. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérdése vagy véleménye van? Kérjük, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Vegye fel velünk a kapcsolatot

Válasszon országot/régiót

WSAudiology-H Kft.

1196 Budapest

Petőfi utca 75

Tel: +(36) 1/348 - 0550


info@widex.hu