HALLÓKÉSZÜLÉK ÁRAK

Mennyibe kerül a hallókészülék?
Mitől függ a hallókészülék ára?

Amint felmerül az igény egy hallókészülékre, szinte ez az első kérdés, amivel találkozunk: mennyibe kerül egy hallókészülék, és miért?
Ezt a kérdést nehéz megválaszolni, mert egy hallókészülék ára függ a típustól, a modelltől, melyeket halláscsökkenésének mértéke határoz meg, és természetesen az igényeinek megfelelő tudásszint is befolyásolja az árát.
Így ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, mennyibe fog kerülni az Önnek megfelelő hallókészülék, el kell végeznünk a hallásvizsgálatot a kiegészítő diagnosztikai tesztekkel együtt, és fel kell mérnünk az Ön igényeit (milyen a hallásállapota, milyen környezetben fogja használni a készüléket, milyen a kézügyessége, esztétikai igénye, stb.).
Minél több funkciót lát el egy hallókészülék, minél több szituációhoz képes alkalmazkodni, ezáltal megkönnyítve viselője életét, annál magasabb az ára – ebben hasonlít a műszaki cikkekre. 

Ki kaphat TB támogatást?

A hallókészülék egy gyógyászati segédeszköz, mely segít a beszédértés javításában a kihívást jelentő helyzetekben is. 
Azok vehetnek igénybe társadalombiztosítási támogatást hallókészülék vásárlásakor, akiknek az adott oldalon a beszédfrekvenciák átlagát (500 Hz, 1000 Hz, 2000 Hz ) nézve halláscsökkenése meghaladja a 20 dB-t. (14/2007. (III. 14.) EüM rendelet, 10. melléklet)
 
Mekkora a TB támogatás mértéke?

A készülékek jelentős részét 70%-ban támogatja a TB. Vannak azonban nagyobb tudású, kiemelt kategóriás hallókészülékek, ahol a támogatás TB által megállapított értéke egy fix összeg, ami kevesebb, mint a teljes ár 70%-a. A hallókészülékek és egyéb gyógyászati segédeszközök támogatásának feltételeiről és mértékéről a neak.gov.hu oldalon találhat bővebb információt. 

Miért eltérő a támogatás mértéke egyes hallókészülékeknél?


A támogatás mértékét jogszabály (14/2007. (III. 14.) EüM rendelet) határozza meg. A támogatás mértéke függ a hallókészülék technológiai besorolásától (ISO csoport), és készülék teljes árától.  A társadalombiztosító által támogatott hallókészülékek ára kötött, ez azt jelenti, hogy egy támogatott készüléktípus ára mindenhol ugyanannyi lesz. 

Hol találom meg, hogy pontosan mennyi a hallókészülék ára? 

A gyógyászati segédeszközökre, és az arról való tájékoztatásra szigorú szabályok vonatkoznak. Mivel nem csupán egy műszaki cikkről van szó, hanem az egészségéről, ezért fontos, hogy a megfelelő szakértőtől kapjon megfelelő tájékoztatást, személyre szabva, mert minden halláscsökkenés más és más.  

A TB támogatott hallókészülékek árairól az Online Segédeszköz Jegyzék weboldalán tud tájékozódni a Katalógus > Segédeszköz kommunikációhoz, tájékoztatáshoz és jeladáshoz > Hallásjavító eszközök menüpont alatt.

Itt minden gyártó minden hallókészüléke megtalálható. A Widex hallókészülékek listáját a keresés mező használatával találhatja meg. Csak írja be a mezőbe, hogy Widex, és kattinson a Keresés gombra!


 
Hogyan tovább?

További információkért, ingyenes hallásvizsgálatért és pontos árajánlatért keresse fel az Önhöz legközelebb eső szaküzletünket a megadott elérhetőségeken! Tegye fel kérdéseit, és vegyen részt ingyenes hallásvizsgálaton! 4 LÉPÉS A JOBB HALLÁSÉRT

1. Látogasson el az Önhöz legközelebb eső hallásgondozó szakemberhez

2. Mesélje el halláscsökkenésének történetét

3. Vegyen részt egy gyors és fájdalommentes hallásvizsgálaton

4. Válassza ki új hallókészülékét

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérdése vagy véleménye van? Kérjük, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Vegye fel velünk a kapcsolatot

Válasszon országot/régiót

WSAudiology-H Kft.

1196 Budapest

Petőfi utca 75

Tel: +(36) 1/348 - 0550


info@widex.hu