A HALLÁSCSÖKKENÉS MÉRTÉKE ÉS FORMÁI

Az Ön hallásgondozó szakembere figyelembe fogja venni az halláscsökkenésének mértékét és típusát, amikor hallókészüléket ajánl Önnek.
Mindenkinek egyénileg, más és más típusú és mértékű halláscsökkenése van, így bizonyos hallókészülékek jobban beválnak, míg mások kevésbé.
A halláscsökkenés mértéke
Milyen súlyos az Ön halláscsökkenése? Ez attól függ, milyen erősségű hangot képes meghallani. Az Ön hallásgondozó szakembere felvezeti ezt egy audiogramra, hogy meghatározhassa a halláscsökkenés mértékét. Alapvetően hét súlyossági szintet különböztethetünk meg: normál, enyhe, mérsékelt, közepes, nagyfokú, súlyos halláscsökkenés és hallásmaradvány.
A halláscsökkenés formái
A halláscsökkenés érinthet csak egy fület, de akár mindkettőt is. Négyféle konfigurációban fordulhat elő halláscsökkenés.
  • Kétoldali vagy egyoldali – A kétoldali mindkét fület érinti, míg az egyoldali csak az egyiket

  • Szimmetrikus vagy asszimetrikus – A szimmetrikus azt jelenti, hogy mindkét fülön azonos mértékű és típusú halláscsökkenés tapasztalható. Az asszimetrikus esetében különböző mértékű vagy típusú halláscsökkenésről beszélhetünk.

  • Fokozatos vagy hirtelen halláscsökkenés – A fokozatos halláscsökkenés az idő elteltével alakul ki, míg a hirtelen halláscsökkenés váratlanul történik – például, amikor egy nagyon hangos zaj éri a fület. Azonnal keressen fel egy szakembert, ha úgy érzi, hirtelen halláscsökkenése van.

  • Váltakozó vagy állandó halláscsökkenés – A váltakozó halláscsökkenés idővel jobb és rosszabb is lehet, míg az állandó halláscsökkenés ugyanolyan marad.

MELYEK A KÜLÖNBÖZŐ TÍPUSÚ HALLÁSCSÖKKENÉSEK?

HONNAN JÖN EZ A HANG, AMIT A FÜLEMBEN HALLOK?

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérdése vagy véleménye van? Kérjük, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Vegye fel velünk a kapcsolatot

Válasszon országot/régiót

WSAudiology-H Kft.

1196 Budapest

Petőfi utca 75

Tel: +(36) 1/348 - 0550


info@widex.hu