Nyári összejövetelek: hogyan hozhatja ki a legtöbbet
hallókészülékéből

Publikálva: 2020. 07. 03.

A nyár egyenlő a grillezésekkel, a szabadidős, napsütéses családi, társasági összejövetelekkel.  Mutatunk néhány ötletet, hogyan hozhatja ki a legtöbbet hallókészülékéből, miközben forgatja a grilltálakat, vagy épp frissítő limonádét iszik a barátaival.

Először is: viselje hallókészülékét

Néhányan szégyenlik hallókészülékeiket nagyobb társasági eseményeken. Gyakran azért, mert úgy gondolják, kínos hallókészüléket viselni, vagy viselésük a gyengeség jele lenne. Valójában a hallókészülék arra szolgál, hogy valami jó dolgot érjünk el, pont, mint a szemüveg viselésével.  


Évtizedekkel ezelőtt, amikor a szemüveg viselése még nem volt elterjedt, a gyerekeket rendszeresen zaklatták miatta az iskolában – ez ma már nem így van. Manapság a szemüvegről az intelligenciára asszociálunk. Még az ép látással rendelkezők is viselnek szemüveget, pusztán divatból. Hamarosan a hallókészülékek esetében is számolhatunk fejlődéssel. Szóval ne maradjon le az eseményekről szégyenlősség miatt, ne legyen az az ember! Viselje büszkén hallókészülékét.

A helyszín fontossága: találjon egy megfelelő helyet

Bármilyen olyan eseménynél, ahol sok ember egyszerre beszél, a beszélgetés követése kihívást jelenthet, kifejezetten az új hallókészülék viselők számára. Próbáljon úgy helyezkedni, hogy mindig lássa azt a személyt, vagy a csoport minden tagját, akivel éppen beszélget. Ezáltal könnyebb lesz követnie a beszélgetést.

Hiányzik valami? Mondja meg, mi az!

Gyakran kínosnak érezzük megkérni valakit, hogy ismételje el, amit mondott, vagy hogy beszéljen hangosabban. De soha ne tegyünk úgy, hogy értettünk valamit, ha nem így van. Gyűjtse össze a bátorságát, és jelezze a társaságnak, ha nem tudja követni a beszélgetést. Használhat vizuális jeleket is, ha nem érti a beszélőt. Ennek egy módja, ha kezét a füle mögé teszi, ezt a tipikus jelzést biztosan megérti a beszélő. Ezután biztosan ügyelni fog arra, hogy a megfelelő hangerővel és artikulációval beszéljen.

Próbálja ki az új technológiákat

Sok modern hallókészülékhez kapcsolható többféle kiegészítő, ami segíti az Ön beszédértését a kihívást jelentő szituációkban. Ahogyan a hallókészülékek, ezek a kiegészítők is különböző tulajdonságokkal, és technológiai kifinomultsággal rendelkeznek. Ha gyakran tapasztal hallási nehézségeket a kisebb-nagyobb összejöveteleken, érdemes megfontolnia, hogy egy hallókészülék kiegészítő kipróbálásával kapcsolatban felkeresse audiológusát.

 



Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérdése vagy véleménye van? Kérjük, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Vegye fel velünk a kapcsolatot

Válasszon országot/régiót

WSAudiology-H Kft.

1196 Budapest

Petőfi utca 75

Tel: +(36) 1/348 - 0550


info@widex.hu