Hogyan találkozik a felhasználók igénye és a Widex nyújtotta technológia?

Hogyan találkozik a felhasználók igénye és a Widex nyújtotta technológia?

A halláscsökkenés általában nem egyenlő mértékben érinti a különböző hangfrekvenciákat. Van, aki nagyon rosszul hallja a hangokat egyes frekvenciasávokban, miközben normális, vagy akár kiváló hallása van a többiben. Ez az oka annak, hogy a halláscsökkenés teljesen egyedi.



A legtöbb ember azt gondolja, hogy a hallókészülékek egyszerűen csak felerősítik a hangokat, mint amikor feltekerjük a hangerőt a sztereó készüléken. Igazából a hallókészülékek „munkája” ennél jóval bonyolultabb.

Minden hallásveszteség egyedi eset. Az emberi fül széles frekvenciatartományban érzékeli a hangokat - a legmélyebb, dübörgő basszustól a magas hangokig terjedő, csikorgó zörejekig.

Ha valakinek halláscsökkenése van, az általában nem egyenlő mértékben hat a különböző frekvenciatartományokban. Van, aki nagyon rosszul hallja a hangokat egyes frekvenciasávokban, miközben normális, vagy akár kiváló hallása van a többiben. Ez az oka annak, hogy a halláscsökkenés teljesen egyedi.
A halláscsökkenés általában lassan alakul ki, és csak egyes frekvenciák érintettek. Ezért fordulhat elő, hogy a halláscsökkenéssel élő személy csak hosszú idő elteltével érzi azt, hogy szüksége lehet hallókészülékre.

A tökéletes illeszkedés

Egy jó hallókészülék a különböző frekvenciatartományokban és különböző helyzetekben biztosítja a megfelelő erősítést. De használat előtt a készüléket pontosan be kell állítani a felhasználó igénye szerint. Ezt a folyamatot hívják készülék beállításnak, és mindig audiológus szakember végzi el.

  • Először az audiológus szakember hallásvizsgálatot végez audiométerrel. Az a kapott audiogram grafikonja segítségével megállapítható a halláscsökkenés mértéke a különböző frekvenciákban.
  • Ezt az információt egy speciális szoftver segítségével betápláljuk a hallókészülékbe, így lesz elérhető a megfelelő erősítés.
  • Az audiológus szakember véglegesíti az beállítást.

Bízz, de ellenőrizd

A Widex-nél a beállításhoz használt szoftver neve COMPASS GPS. A szoftver összehasonlítja a hallókészülékek tényleges kimenetét és a felhasználó audiogramját egy bonyolult matematikai képlet segítségével. Ez az ún. illesztési protokoll.

Az illesztési protokollra azért van szükség, hogy ellenőrizhessük a hallókészülék működését az egyén hallásának, igényeinek megfelelően.

Mindegyik hallókészülék-gyártónak saját illesztési protokollja van, ezeket illesztési szabályoknak vagy illesztési előírásoknak neveznek. Világszerte különböző egyetemek és szervezetek is rendelkeznek saját verziókkal. Mind ugyanazt a munkát végzik, de kicsit eltérő módon.

Nemrégiben a Widex illesztési szoftverét, a COMPASS GPS-t frissítették, kiegészítve két, világszerte elismert illesztési elvvel. Ezzel a hallókészülékek professzionálisabban igazodhatnak a végfelhasználók igényeihez, nagyobb rugalmasságot biztosítva ezzel az audiológusoknak, és az ügyfelek jól működő hallókészülékhez jutnak hozzá.


Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérdése vagy véleménye van? Kérjük, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Vegye fel velünk a kapcsolatot

Válasszon országot/régiót

WSAudiology-H Kft.

1196 Budapest

Petőfi utca 75

Tel: +(36) 1/348 - 0550


info@widex.hu