Az európai felnőttek 16%-a szenved olyan szintű halláscsökkenéstől, amely már befolyásolja a napi életvitelüket. Ez a korábbi becsléseknél sokkal magasabb szám.  

Európában, 71 millió 18 és 80 év közötti felnőttnek van 25 dB-nél nagyobb halláscsökkenése, a WHO (Egészségügyi Világszervezet) halláskárosodás meghatározása alapján. Csak az EU-ban több, mint 55 millió embernek van halláscsökkenése.

Az európai adatot A halláscsökkenés szociális és gazdasági költségeinek értékmegálapítása című tudományos tanulmányban tették közzé. (Evaluation of the Social and Economic Costs of Hearing Impairment).

Észak-Amerikában 35 millió embert érintett. A fejlődő országokban a halláskárosodás okozta költség vélhetően a duplája a fejlett országokénak, a nagyszámú, kezeletlen fülfertőzés miatt.

Ugyanakkor a fejlett országokban a halláscsökkenés egyre fiatalabb korban is jelentkezik a túlzott zajártalom miatt.

A tanulmányban releváns statisztikai adatok is találhatók a halláscsökkenésről régiók szerinti lebontásban. Sok kutatást végeztek Észak-Amerikában és Nyugat-Európában, mi a központi adatokat használtuk fel. Afrikában, Ázsiában, és legfőképpen Latin-Amerikában, illetve Észak-Európában csak néhány kutatást végeztek ezzel kapcsolatban.

A teljes tanulmány angol nyelven elérhető az alábbi linken:

https://www.hear-it.org/sites/default/files/multimedia/documents/Hear_It_Report_October_2006.pdf

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérdése vagy véleménye van? Kérjük, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Vegye fel velünk a kapcsolatot

Válasszon országot/régiót

WSAudiology-H Kft.

1196 Budapest

Petőfi utca 75

Tel: +(36) 1/348 - 0550


info@widex.hu