DIGITÁLIS HALLÓKÉSZÜLÉKEK

A modern hallókészülék technológia hosszú utat tett meg az utóbbi évtizedben. Az ormótlan, állandóan sípoló készülékek ideje leáldozott, a jelen készülékei már kifinomult, apró számítógépek.

A legjobb digitális hallókészülékek, mint a Widex DREAM sorozata, minden helyzetben élethű hangzást nyújtanak. Így legyen az egy zsúfolt éttermi beszélgetés vagy halk madárcsicsergés egy nyári napon, a digitális hallókészülékekkel úgy fog hallani, mint még azelőtt soha.
Mik a digitális hallókészülékek?
A digitális hallókészülékek öt alkatrészből állnak: mikrofon, erősítő (vagy egy jelfeldolgozó processzor), mikrochip, hangszóró, és az elem.
Míg a korai hallókészülékek egyszerű erősítőként funkcionáltak, a digitális hallókészülékek már apró számítógépeknek tekinthetők, melyek feldolgozzák a hangokat és olyan élethűvé teszik, amilyenné csak lehet. 
Hogyan működnek a digitális hallókészülékek
A digitális hallókészülékek működése során a mikrofon felveszi a bejövő hangokat, és az erősítőhöz közvetíti azokat. Az erősítő feldolgozza a hangot, analóg jelből digitálisat képezve. Ez a jel aztán a hangszóróba kerül, ahonnan a hang a fülbe jut.
  • MIKROFON: A mikrofon létfontosságú a hangminőség tekintetében. A legtöbb mikrofon adaptív, ami azt jelenti, hogy a környezettől, és attól a hangtól függően, amit Ön hallani szeretne, omnidirekcionális vagy direkcionális módra vált, figyelembe véve, hogy melyik javítja leginkább a jel hallhatóságát.
  • ERŐSÍTŐ: Az erősítő feldolgozza és erősíti a a bejövő jelet az Ön sajátos igényeinek és halláscsökkenésének megfelelően. Így a hangok torzítás nélkül felismerhetőek.  Az erősítő egy mikrochipben tartalmazza a hallókészülékek főbb elektronikai alkatrészét és áramköreit.
  • MIKROCHIP: A chip a hallókészülék idegrendszere. Kis mérete ellenére, a chip hihetetlen teljesítményre képes, és bármivel megbirkózik a felfeldolgozástól a vezeték nélküli kommunikációig. A chip biztosítja azt, hogy a hallókészülékek egyre kisebbek és energiatakarékosabbak lehetnek.
  • HANGSZÓRÓ: A hangszóró alakítja az elektromos jelet hanggá, és azt a fülbe jutattja. Hogy milyen hangerő leadására képes, az a méretétől függ; ennek megfelelően egy súlyos halláscsökkenés valamivel nagyobb hallókészüléket igényel.
  • ELEM: A hallókészülék motorja, az elem biztosítja az egész működését. Az, hogy egy hallókészülék mekkora teljesítményre képes, függ attól, hogy mekkora, milyen funkciókat tartalmaz, és milyen helyzetekben használjuk. A Widex azon dolgozik, hogy a maximum használhatóságot és teljesítményt hozza ki hallókészülékeiből.
Hol vehetek hallókészüléket
Csak a hallásgondozó szakember tudja meghatározni, melyik hallókészüléktípus felel meg a legjobban Önnek. Látogasson el Szaküzletkeresőnkbe, hogy megtalálja az Önhöz legközelebb levő szakembert.
Digitális vagy analóg hallókészülékek
Az első népszerű hallókészülékek analógok voltak. Habár léteznek még analóg hallókészülékek, nagyrészt már a digitálisak vették át a helyüket.

Óriási különbség van a digitális és az analóg hallókészülékek között, és ez a különbség leginkább a hangfeldolgozásban rejlik. A digitális készülékek a bejövő hangot digitális jellé alakítják, és feldolgozzák azt, mielőtt újra analóg jellé alakítanák vissza és küldenék a fül felé. Ez teszi lehetővé, hogy a hang tiszta és élethű legyen.

Képzelje el, hogy egy zsúfolt étteremben ül, és beszélgetni próbál egy barátjával. Ha Ön analóg hallókészüléket visel, a hangok felerősödnek: a barátja hangja, a háttérzene, a tányércsörömpölés és a többi vendég morajló beszélgetése. Viszont ha Ön digitális hallókészüléket visel, az élmény egészen más. Ezek a készülékek az étterem összes hangját befogják, és csak azt adják át Önnek, amire szüksége van. A barátja hangja tiszta lesz, míg a háttérzaj halk marad.  Ez azért van, mert a digitális hallókészülékek intelligens eszközök, amik olyan funkciókkal rendelkeznek, mint a zajcsökkentés, iránymikrofonok és visszacsatolás gátló rendszer.

Online hallásteszt

Online hallástesztünk elvégzése nagyon könnyű. Mindössze annyit kell tennie, hogy válaszol 5 egyszerű kérdésre és meghallgat pár teszthangot. Eredményét azonnal megtudhatja.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérdése vagy véleménye van? Kérjük, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Vegye fel velünk a kapcsolatot

Válasszon országot/régiót

WSAudiology-H Kft.

1196 Budapest

Petőfi utca 75

Tel: +(36) 1/348 - 0550


info@widex.hu